Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2011 15:35 - А ти гласува ли?
Автор: morgy Категория: Други   
Прочетен: 2792 Коментари: 10 Гласове:
3

Последна промяна: 23.10.2011 17:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
 Не, аз не гласувах. Има още време, но няма да го направя, защото всичко това е обида към интелекта ни. Защото е ясно, че зомбираното население пак ще избере кандидатите на Дон Борисов, въпреки че на всички ни е ясно що за стока са. Дон Борисов каза на протестиращите, че ако го ядосат, ще направи обратното на това което искат. Дон Борисов беше изобличен, че защитава престъпници. И все още има хора, които му се възхищават. От всички кандидати, единствено Светльо Витков заслужава гласа на народа, но аз знам какво ще се случи с него, ако бъде избран, затова смятам че е по-добре да изчака. А какво да изчака? Ето какво.

 Много малка част от населението е запознато със събитията по света през последните месеци. Аз снощи по случайност гледах новини по БТВ и там споменаха, че Гърция ще получи още "помощи" от ЕС. Това което не споменаха е, че тези "помощи" се връщат с лихва, непосилна за държавата, и че точно тези "помощи" са причината много страни в момента да са пред фалит. Също не споменаха, че хората по цял свят протестират. Дори "протестират" е меко казано. Дошъл е моментът за революцията, която много хора очакваме отдавна. Хората вече осъзнават, че корпорациите притежават правителствата; че на никой не му пука колко души на света живеят в бедност и умират от глад или колко малко остава, докато ресурсите на земята се изчерпат; че овцете сме много, а овчарят е един, и е време да си получи заслуженото.
 
 Икономическата система на този свят е обречена на провал по една причина - не е икономична, разхищават се ресурси. Има два възможни изхода - да се събудим и да сринем системата или да я оставим да унищожи нас и нашият дом - Земята. Отдавна има алтернативни системи, които целят да задоволят всички нужди на хората и същевременно да съхранят планетата. Една от тях е проектът Венера. Повечето хора като чуят за този проект, веднага правят асоциация с комунизма, но грешат. В комунизма, както и в другите вече изпробвани и провалили се системи, има правителство, затвори, армия, лични интереси и социални слоеве. И най-важната разлика - комунизма има за цел не да се избегне недостигът, а да се печелят пари.

 Науката, технологиите, изкуството, здравеопазването, образованието - всички аспекти от живота ни са блокирани поради липсата на пари. И това не е само в България - малко са правителствата, които отделят повече финансови средства за важните за хората неща, отколкото за войни и изплащане на външен дълг. Парите отдавна не са помощно средство. Те са пречка за развитието на човечеството. Много деца умират от глад, не заради липсата на храна, а защото нямат пари за нея. Много болни умират не заради липсата на ефикасно лечение, а заради липсата на финансови средства. Крайно време е да премахнем тази преграда между човечеството и пълноценния живот. Парите не са стимул за нас да се развиваме - те са причината да се борим за оцеляване, докато 1% от населението се къпе в лукс, и то не заради принос към човечеството, а заради хитрост и липса на уважение към света.
 
 И оттам идва лозунгът "Ние сме 99-те процента" . Това не са хора, които ги мързи да работят, а хора, на които им е омръзнало животът им да е борба за оцеляване. Не са завистливци, които искат чуждите богатства, а почтени хора, на които им е писнало да са роби. Както вече казах, ние сме много, а овчарят е един. Крайно време е да тръгнем по своя път, вместо да го оставяме да ни води.

http://www.thevenusproject.com/en/the-venus-project/faq






Тагове:   революция,   избори,   99,   the venus project,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mileidi46 - Ne i az ne glasuvax. . . I nikoga ne sum ...
23.10.2011 16:03
Ne i az ne glasuvax...I nikoga ne sum go pravila..!!!
цитирай
2. bogolubie - НА КРИВИЯТ РАК ВСИЧКО МУ Е КРИВО !
23.10.2011 16:16
Никак не е случайно нашето положение. За президент ни е нужен човек дипломат, познаващ международната обстановка и с твърда ръка. Досега не сме имали такива. Който е добър за чуждите, е лош за своите. Но, ако пак заблудени от медиите изберем неправилния човек, който да сервилничи на тези, които искат да ни ликвидират като държава, на себе си да се сърдим. Два са неправилните хода, единият е да не гласуваме, а другият е да изберем този, който си няма хабер от политика. Защо да виним другите, ако сами веем белия байряк на победените. Животът е борба! В Стария завет Бог нарежда в битка да не се допускат в първите редици страхливите, за да не разстроят и тези, които са готови за бран. Като не гласувате, заради малодушието си, не е нужно да го афиширате пред другите. Бог да пази България и българския народ !!!
цитирай
3. morgy - Щом вярваш, че да гласуваш е начина ...
23.10.2011 16:33
Щом вярваш, че да гласуваш е начина да промениш нещо, значи трябва да се поогледаш и да помислиш малко, преди да даваш мнение. Океанът е по-дълбок, отколкото изглежда.
цитирай
4. анонимен - много умно...
23.10.2011 17:09
А знаеш ли, че като не гласуваш твоят глас все още се брои без значение дали искаш или не, той се разпределя и по този начин даваш още по-големи шансоове точно на онези, които до сега са опустошавали да продължават да го правят.......по-добре протестен вот (знеш какво и кого имам предвид) вместо свободен глас, който се отчита така или иначе....
цитирай
5. morgy - Тези гласове се разпределят по р...
23.10.2011 17:24
Тези гласове се разпределят по равно м/у кандидатите, така че не е в ничия полза. Освен това, наистина ли мислиш, че като избереш някой нов, той ще направи нещо различно? Жалко е, че има хора, които продължават да се връзват на целия този цирк.
цитирай
6. morgy - Ще помоля преди някой да пише ком...
23.10.2011 17:33
Ще помоля преди някой да пише коментар, да прочете целия постинг, за да разбере за какво говоря. Това дали да гласувам е мой избор и съм обяснила защо не искам да го правя. Ако някой предпочита да се разходи до урните, за да си създаде илюзията, че е свободен и има право на избор, това мен не ме засяга.
цитирай
7. анонимен - Пак съм аз
23.10.2011 17:53
Прочетох и изгледах всичко ( това не е нова информация за мен) и именно заради това написах коментар.
Мълчанието е знак на съгласие<това говори ли ти нещо ? След като мълчиш, значи се съгласяваш с това, което се случва( лекичко си противоречиш :)
още нещо - бездействието НЕ води до резултати. ...те били чакали, както виждаш сме затънали до врата именно заради това...чакаме някой да дойде и да свърши всичко вместо нас, ми те идват и го правят, но не вместо нас, а против нас и против всичко онова за което се бориш чакайки...
И да, гласовете се разделят по равно, което означава точно това, което написах в предишният си пост - "...даваш още по-големи шансоове точно на онези, които до сега са опустошавали да продължават да го правят..."
А нима не е свобода това, да имаш правото да отидеш да гласуваш или не ?!? - или предпочиташ да почакаш още малко ?

И за да не се заблудиш - ще уточня, че не се заяждам, а споделям идеите и мисленето ти, но не мога да се съглася, че чакайки ще постигнеш нещо...примката се затяга и в един момент няма да има значение дали чакаш или не, защото ще е толкова стегната, че свободата ще е само блед спомен и мечта...

;)
цитирай
8. morgy - Щом не е нова информация за теб, з...
23.10.2011 18:10
Щом не е нова информация за теб, значи много добре знаеш, че когото и да изберем, все едни и същи ни управляват. Затова за мен тези избори не са свобода, а подигравка с народа. Това, което можем да направим, е да се присъединим към Occupy Together. Аз от няколко дни ровя в интернет и търся събития в България. Ако скоро не намеря, ще разуча как се организират подобни неща.
А с това, че Светльо Витков трябва да изчака, имах предвид, че това, което е започнало, трябва да се доведе докрай, преди да може да ни управлява честен човек без да рискува живота си.
цитирай
9. анонимен - Права си, така е...
23.10.2011 18:29
...но все отнякъде трябва да започнем и ето - на началната права сме, той вече е повел битката и има доста хора зад гърбо...не може да ги подведе поради каквито и да било причини..те не биха приели извинения и оправдания.
Но и на мен ми мина през главата това, как ще се чувства измежду всичката измет там горе...определено няма да му е лесно и определено ще е екстремно.

организирането на подобни събития е доста трудно, като се има предвид, че всичко и навсякъде се следи....най-добре пиши директно на тях и се поинтересувай как точно действат...
цитирай
10. morgy - То най-големият проблем е всичко да ...
23.10.2011 18:38
То най-големият проблем е всичко да е законно. Най-лесно е да се организираме и да се изсипем някъде, само че доста бързо ще ни изгонят, а пред Уол Стрийт хората вече стоят повече от месец. Аз прочетох в сайта им, че организацията трябва да става на местно ниво и няма как да помогнат от другия край на планетата.
Иначе следенето лесно се подминава, ако се избягва да се създават събития във фб и форуми. От човек на човек - по-бавно, но по-сигурно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: morgy
Категория: Други
Прочетен: 24215
Постинги: 8
Коментари: 14
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031