Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2012 13:16 - Честита 2012-та година!
Автор: morgy Категория: Други   
Прочетен: 825 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.01.2012 13:33


 Този месец реших пак да си купя "Кармичният кръг" и вътре имаше една интересна изненада - календар за 2012-та година. Интересното е, че на него има колаж на Земята над календара на маите и една ръка над нея, а отстрани снимка на Алена с усмивка тип "Мона Лиза". Като го видях това се засмях от сърце - много добра шега са си направили от редакцията със суеверните хора. За тоя календар на маите хиляди теории съм чувала. Не знам коя е вярна, но вече честно казано ми писна от тях. И то не само защото миришат на суеверия, манипулация, наивност и какво ли не още, а защото всеки си избира една теория и я смята за единствената вероятност.

 Въпреки че вярвам в съдбата, смятам че хората прекаляваме с експлоатирането на тази дума. Много лесно забравяме, че бъдещето не е фиксирано и че все пак имаме нещо наречено "свободна воля". Напоследък съдбата и апокалиптичните предсказания се използват не само за да се почувстваме безсилни и нищожни, но и за да отречем факта, че носим отговорност за собственото си бъдеще. И най-глупавият човек знае, че хората не уважаваме планетата, която ни дава живот, дом и блага. А после защо имало природни бедствия... Ами добро утро! Наистина ли сме достатъчно арогантни да смятаме, че всичките ни безумия ще ни се разминат!?! Света няма да свърши, по-скоро Земята ще ни изчисти като бълхи, отколкото ние да я унищожим. Дали ще е екологична катастрофа, причинена от собствената ни простотия, или пречистване на негативните енергии (и хора) за да може планетата да премине към по-висока и позитивна честота, както твърдят ню еидж ученията, няма да ни е виновна съдбата. Още по-малко пък някакъв календар на маите.

 Ми така де, после да не питаме кой ни е ял от паничката и кой ни е акал в гащите! Както вече казах, не сме толкова безсилни, колкото се опитваме да се изкараме, и каквото и да се случи, заслугата ще си е изцяло наша. Най-доброто, което можем да направим в момента, е да спрем да се вглъбяваме в разни теории и да чакаме да видим какво ще стане, ами да се стегнем малко и да си оправим мизериите. Всеки от нас е длъжен към себе си и към планетата си да мисли и работи за по-добрия вариант - да се научим да живеем в мир и хармония със Земята. И не е зле да спрем да си мислим "Аз съм само един човек, не мога да променя света", защото всъщност сме 6 милиарда и е направо абсурдно.

П.П. Сега като се замисля... Може би не трябваше да се хващам на бас, че до края на тази година правителствата ще си признаят, че са във връзка с извънземни и работят с тях от години... Но пък да черпя една бутилка алкохол на следващата нова година не е болка за умиране.


Тагове:   календар,   маи,   2012,   апокалипсис,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: morgy
Категория: Други
Прочетен: 24264
Постинги: 8
Коментари: 14
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930